במאמר על חיבור רצועות, אתם ממליצים להימנע מחיבור של רצועות ללא טבעת. איך זה מסתדר עם השיטה של Petzl לחיבור רצועה לרתמה לגלישה ואיבטוח?

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־05:01, 14 בדצמבר 2008 מאת מיכה יניב (שיחה | תרומות) (דף חדש: [[תמונה: Webbing_on_harness.jpg|שמאל|ממוזער|300px|חיבור לגלישה באבטחה עצמית, כפי שמתואר באתר של Petzl. שימו לב כי הרצוע...)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
חיבור לגלישה באבטחה עצמית, כפי שמתואר באתר של Petzl. שימו לב כי הרצועה קשורה לbelay loop בקשר משקפים

קודם כל - בוא נסביר. המאמרים שאנו מדברים עליהם הם:

  1. התשובה לשאלה האם זה בסדר לחבר שתי רצועות, או רצועה וכבל, של רוק למשל, בקשר שטוח, כדי שטבעת לא תעבור על סלע?
  2. שיטה להתחברות לגלישה במסלולי טיפוס.

מה שכתוב במאמר הראשון הוא שאם אין סיבה מיוחדת, עדיף להימנע מחיבור כזה, בקשר משקפים, כי הוא חלש יותר מחיבור עם טבעת. סיבה מיוחדת יכולה להיות כל מיני דברים: מאמץ לא בריא על טבעת (שזה מה שמואר שם) אבל גם נוחות בעבודה (שזה מה שמתואר בדף של פצל).

כלומר, וזו הנקודה, לא שאני ממליץ לא לחבר כך, אלא שאני לא ממליץ לחבר כך. אני יודע שזה עשוי לבלבל. אולי נחזור על זה שוב: אין המלצה לחבר דווקא בקשר משקפים. אין זה אומר שאני ממליץ לא לחבר כך בשום מקרה.

הסיבה היא שלפעמים, רצועות משמשות לנשיאת משקל גוף בלבד, כמו בגלישה, ופעמים אחרות, היא משמשת בעגינה שעשויה לקחת נפילות בהובלה או עומסים גבוהים כמו במערכות חילוץ. חיבור בקשר משקפיים הוא (כנראה) חזק מספיק לעומס של משקל גוף, כמו בגלישה. (אם כי יש החולקים גם על זה - גם פצל הם לא אלוהים, אתה יודע). לעומסים גבוהים יותר, חיבור כזה הוא אולי לא מספיק חזק.

דרך אגב, כריס הרמסטון, ששימש כמנהל בקרת איכות ב-Black Diamond בדק את החוזק של רצועות ניילון ודיינימה וגילה ש:

  1. רצועות ניילון חזקות יותר בחיבור כזה.
  2. גם רצועות ניילון נחלשות מאד בחיבור כזה (כ-25% ברצועות חדשות).

הוא ממשיך ומחדד (בתרגום חפשי): אין זאת אומרת שחיבור רצועות באופן כזה הוא בטיחותי! חיבור בקשר משקפייםפ אינו מומלץ על ידי חברת Black Diamond. אם אתה משתמש בקשר משקפיים להארכת רצועות, זה באחריותך. חיבו בקשר משקפים חלש יותר מחיבור בעזרת טבעת.

המקור:

From: Chris Harmston (who was Quality Assurance Manager for Black Diamond at that time)

I just tested two sets of SEWN samples in our test lab.

Sample 1: 2- 5/8" Spectra Runners Girth hitched: Failed at 3678 lbs, at the Girth Hitch knot. This is 1492 lbs below our 3 Sigma rating of 5170 lbs.

Sample 2: 2- 9/16" Nylon Runners Girth hitched: Failed at 3191 lbs, at the Girth Hitch knot. This is 630 lbs below our 3 Sigma rating of 3821 lbs.

Note: these runners are new and do not reflect the strengths of runners which have been in use (they will be weaker!). One sample is not statistically valid. You can expect that many samples would fail below this load I measured if we were to test many samples.

Warning: This test is not an indication that girth hitching your runners is "safe". Girth hitching is not recommended by Black Diamond. If you use this technique to extend your runner length then you are responsible for it. Girth hitching is weaker than using biners to connect the runners.

ופעם אחרונה, חיבור כזה אינו מומלץ בכל המקרים, ויש להשתמש בו רק כשהמקרה מתאים וחיבור בטבעת אינו מתקבל על הדעת, כי הוא יותר מסוכן, מסורבל, פחות נוח או כל סיבה אחרת.

חוץ מזה, אני כן ממליץ למטפסים, במיוחד, אבל לא רק, במסלולי מולטי-פיץ', להיות עם זנב פרה על הרתמה. ובעיני זנב הפרה המומלץ אינו מרצועה אלא מחבל דק (נגיד - 8.5מ:מ) עם לולאת פרפר או קשר מוט באמצע. זנב פרה כזה משמש בדיוק כמו הרצועה עם הקשר שפצל מראים, ולטעמי נוח בהרבה. אם יש לך תמיד זנב פרה עם הרתמה, זה עוד יותר מומלץ לא להשתמש בקשר משקפיים, כי כך הוא נשחק תמיד באותו מקום.

קריאה נוספת

קישורים חיצוניים


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...