הבדלים בין גרסאות בדף "התאוששות"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
 
(גרסת ביניים אחת של אותו משתמש אינה מוצגת)
שורה 1: שורה 1:
'''התאוששות''' (באנגלית: '''Recovery''') היא היכולת של הגוף להתמודד עם העייפות ולהפחית את ההשפעות שלה. ככל שהמטפס משיג זאת מהר יותר, כך החזרה ליכולת מירבית תהיה מהירה יותר. בנקודה מסויימת, המטפס חייב לנוח, אבל התאוששות מהירה תמזער את הזמן הנדרש לשם כך. מחקרים הראו שמטפס [[פימפום|מפומפם]] דורש זמן ממוצע של כ-20 דקות להתאוששות מ[[כוח סיבולת|כשל של פמפום]]. שיפור ההתאוששות מצריך אימון ממוקד לשם כך. האימון בנוי משילוב של מסלולים קשים ובינוניים. מטפסים מסלולים קשים עד לפמפום, אבל לא עד לכשל, ואז ממשיכים לטפס, אבל מסלולים קלים יותר עד להרגעה של העייפות בשריר האמות וחזרה למסלולים קשים יותר.
+
'''התאוששות''' (באנגלית: '''[[Recovery]]''') היא היכולת של הגוף להתמודד עם העייפות ולהפחית את ההשפעות שלה. ככל שהמטפס משיג זאת מהר יותר, כך החזרה ליכולת מירבית תהיה מהירה יותר. בנקודה מסויימת, המטפס חייב לנוח, אבל התאוששות מהירה תמזער את הזמן הנדרש לשם כך. מחקרים הראו שמטפס [[פימפום|מפומפם]] דורש זמן ממוצע של כ-20 דקות להתאוששות מ[[כוח סיבולת|כשל של פמפום]]. שיפור ההתאוששות מצריך אימון ממוקד לשם כך. האימון בנוי משילוב של מסלולים קשים ובינוניים. מטפסים מסלולים קשים עד לפמפום, אבל לא עד לכשל, ואז ממשיכים לטפס, אבל מסלולים קלים יותר עד להרגעה של העייפות בשריר האמות וחזרה למסלולים קשים יותר.
  
ניתן להתאושש גם במנוחה גמורה (כמובן) וגם בזמן טיפוס. אם בזמן שאתה מאבטח או נח, תאכל משהו ותשתה משהו, תוכל להאיץ את ההתאוששות ותסגור את [[חוב חמצן|חוב החמצן]] שלך.
+
ניתן להתאושש גם במנוחה גמורה (כמובן) וגם בזמן טיפוס. אם בזמן שאתה [[אבטחה|מאבטח]] או נח, תאכל משהו ותשתה משהו, תוכל להאיץ את ההתאוששות ותסגור את [[חוב חמצן|חוב החמצן]] שלך.
  
 
מנוחה בזמן הטיפוס היא קשה יותר ודורשת שילוב של טכניקה, מזל ו[[כוח אחיזה]]. המזל בא לידי ביטוי במציאת [[אחיזות]] ותנוחות גוף ([[נעילת עקב|נעילות]], [[ליי-באק]] וכו') על המסלול, שניתן לנוח עליהן. הטכניקה מתבטאת בניצול יעיל של האחיזות ותנוחות הגוף הללו. כוח האחיזה מאפשר להישאר על האחיזות ולהחליף ידיים עליהן.
 
מנוחה בזמן הטיפוס היא קשה יותר ודורשת שילוב של טכניקה, מזל ו[[כוח אחיזה]]. המזל בא לידי ביטוי במציאת [[אחיזות]] ותנוחות גוף ([[נעילת עקב|נעילות]], [[ליי-באק]] וכו') על המסלול, שניתן לנוח עליהן. הטכניקה מתבטאת בניצול יעיל של האחיזות ותנוחות הגוף הללו. כוח האחיזה מאפשר להישאר על האחיזות ולהחליף ידיים עליהן.
שורה 8: שורה 8:
 
תרמו לדף זה: [[משתמש:מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
 
תרמו לדף זה: [[משתמש:מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
  
[[קטגוריה: טכניקות ומיומנויות]][[קטגוריה: טיפוס סלע]][[קטגוריה: הגדרות]][[קטגוריה: טיפוס ספורטיבי]][[קטגוריה: כללי]][[קטגוריה: בולדרינג]][[קטגוריה: אימון]]
+
[[קטגוריה: טכניקות ומיומנויות]][[קטגוריה: טיפוס סלע]][[קטגוריה: הגדרות]][[קטגוריה: טיפוס ספורטיבי]][[קטגוריה: בולדרינג]][[קטגוריה: אימון]]

גרסה אחרונה מ־06:22, 18 בפברואר 2010

התאוששות (באנגלית: Recovery) היא היכולת של הגוף להתמודד עם העייפות ולהפחית את ההשפעות שלה. ככל שהמטפס משיג זאת מהר יותר, כך החזרה ליכולת מירבית תהיה מהירה יותר. בנקודה מסויימת, המטפס חייב לנוח, אבל התאוששות מהירה תמזער את הזמן הנדרש לשם כך. מחקרים הראו שמטפס מפומפם דורש זמן ממוצע של כ-20 דקות להתאוששות מכשל של פמפום. שיפור ההתאוששות מצריך אימון ממוקד לשם כך. האימון בנוי משילוב של מסלולים קשים ובינוניים. מטפסים מסלולים קשים עד לפמפום, אבל לא עד לכשל, ואז ממשיכים לטפס, אבל מסלולים קלים יותר עד להרגעה של העייפות בשריר האמות וחזרה למסלולים קשים יותר.

ניתן להתאושש גם במנוחה גמורה (כמובן) וגם בזמן טיפוס. אם בזמן שאתה מאבטח או נח, תאכל משהו ותשתה משהו, תוכל להאיץ את ההתאוששות ותסגור את חוב החמצן שלך.

מנוחה בזמן הטיפוס היא קשה יותר ודורשת שילוב של טכניקה, מזל וכוח אחיזה. המזל בא לידי ביטוי במציאת אחיזות ותנוחות גוף (נעילות, ליי-באק וכו') על המסלול, שניתן לנוח עליהן. הטכניקה מתבטאת בניצול יעיל של האחיזות ותנוחות הגוף הללו. כוח האחיזה מאפשר להישאר על האחיזות ולהחליף ידיים עליהן.


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...