הבדלים בין גרסאות בדף "אימון יתר"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(דף חדש: <div align=center> [[Climbing Encyclopedia:הבהרה משפטית#אנציקלופדית הטיפוס אינה מקור לייעוץ רפואי|'''אנציקלופדית הטיפוס ...)
 
שורה 12: שורה 12:
 
תרמו לדף זה: [[משתמש: מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
 
תרמו לדף זה: [[משתמש: מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
  
[[קטגוריה: טיפוס ספורטיבי]][[קטגוריה: טיפוס הרים][[קטגוריה: הגדרות]] [[קטגוריה: כללי]] [[קטגוריה: רפואה]][[קטגוריה: אימון]]
+
[[קטגוריה: טיפוס ספורטיבי]][[קטגוריה: טיפוס הרים]][[קטגוריה: הגדרות]] [[קטגוריה: כללי]] [[קטגוריה: רפואה]][[קטגוריה: אימון]]

גרסה מ־03:35, 10 באוגוסט 2008

אנציקלופדית הטיפוס אינה מקור לייעוץ רפואי!

אימון יתר הוא מצב המתרחש באשר נפח האימון והעצימות שלו עוברים את יכולת ההתאוששות של הגוף. התוצאה היא עייפות כללית, כאבי שרירים, איבוד משקל וירידה בכושר הכללי. מופיעים גם קצבי לב לא סדירים, הפרעות שינה וסימפטומים נוספים. אימון יתר נפוץ אצל ספורטאים בעלי מוטיבציה חזקה, שמעלים עוד ועוד את תדירות האימונים ואת האינטנסיביות שלהם.

כדי למנוע אימון יתר מומלץ להתאמן באימון מחזורי שיש בו תקופות של אימון ותקופות של התאוששות. כהמלצה כללית, ככלל, על כל אימון קשה, דרוש לפחות יום להתאוששות ועדיף יומיים. יש להקפיד גם על תזונה, למשל, הגברת צריכה של פחמימות, כדי למנוע דלדול של מאגרי הגליקוגן וחלבונים, לאפשר בניה מחדש של מסת השריר.

באשר לטיפול באימון יתר, הדעות חלוקות. יש הגורסים כי צריך להוריד את העומס בלבד, ויש הגורסים כי מנוחה טוטאלית היא מתבקשת. כנראה, שיש להעריך את רמת הספורטאי, עד כמה חמור אימון היתר ונתונים אישיים נוספים. לספורטאים חובבים, כנראה שמומלצת מנוחה של שבוע שבועיים ללא פעילות, וחזרה מדורגת לפעילות, עם הארכה של המנוחה במידה והתסמינים חוזרים.



תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...