הבדלים בין גרסאות בדף "טרברסה"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 5: שורה 5:
 
אנו מכירים מספר סוגי טרוורסות:
 
אנו מכירים מספר סוגי טרוורסות:
 
==טרוורסה רגילה==
 
==טרוורסה רגילה==
קטע ב[[מסלול]] בו ההתקדמות היא אופקית ולא אנכית, כמו שהיינו מצפים. ב[[הובלה]] ב[[טיפוס חפשי|חפשי]] או [[טיפוס מלאכותי|מלאכותי]] טרוורסה יכולה להיות על מדף, לאורך חריץ אפקי או אלכסוני או פשוט על [[סלאב]]. בכל מקרה הסיבה לעשות טרוורסה היא שהקו הישר של המסלול אינו ממשיך או שהוא קשה מדי (גג, שלילי, [[פייס]] חלק וכו'). דוגמה נפוצה היא מסלול העוקב אחרי חריץ או מערכת חריצים עד שהיא נגמרת, ואז עובר בטרוורסה וממשיך בחריץ אחר.
+
קטע ב[[מסלול]] בו ההתקדמות היא אופקית ולא אנכית, כמו שהיינו מצפים. ב[[הובלה]] ב[[טיפוס חפשי]] או [[טיפוס מלאכותי|מלאכותי]] טרוורסה יכולה להיות על מדף, לאורך חריץ אפקי או אלכסוני או פשוט על [[סלאב]]. בכל מקרה הסיבה לעשות טרוורסה היא שהקו הישר של המסלול אינו ממשיך או שהוא קשה מדי (גג, שלילי, [[פייס]] חלק וכו'). דוגמה נפוצה היא מסלול העוקב אחרי חריץ או מערכת חריצים עד שהיא נגמרת, ואז עובר בטרוורסה וממשיך בחריץ אחר.
  
 
==טרוורסת מטוטלת (pendulum traverse)==
 
==טרוורסת מטוטלת (pendulum traverse)==

גרסה מ־01:49, 24 באוגוסט 2007

טרוורסה היא קטע בטיפוס שבו ההתקדמות היא ימינה או שמאלה תוך שמירה על אותו מפלס.

באנגלית ובצרפתית: traverse

אנו מכירים מספר סוגי טרוורסות:

טרוורסה רגילה

קטע במסלול בו ההתקדמות היא אופקית ולא אנכית, כמו שהיינו מצפים. בהובלה בטיפוס חפשי או מלאכותי טרוורסה יכולה להיות על מדף, לאורך חריץ אפקי או אלכסוני או פשוט על סלאב. בכל מקרה הסיבה לעשות טרוורסה היא שהקו הישר של המסלול אינו ממשיך או שהוא קשה מדי (גג, שלילי, פייס חלק וכו'). דוגמה נפוצה היא מסלול העוקב אחרי חריץ או מערכת חריצים עד שהיא נגמרת, ואז עובר בטרוורסה וממשיך בחריץ אחר.

טרוורסת מטוטלת (pendulum traverse)

שיטה בה על מנת לעבור להמשך המסלול יש צורך תחילה לרדת/לגלוש מתחנה או עגינה באמצע המסלול, ולבצע "מטוטלת" עד להגעה למסלול המקביל. מכאן המוביל ממשיך לטפס כרגיל, כאשר השני נשאר לאבטח מאותה תחנה. אם המוביל יכול להמשיך לטפס עד מעל הגובה של המאבטח, יוכל המאבטח לבצע מטוטלת ישירות מהתחנה, ולהמשיך לטפס רגיל (בתנאי שהמוביל הקליפ רק חבל אחד ויש חבל אחר היורד מן התחנה העליונה), אם המוביל לא עבר את גובה התחנה באופן משמעותי, ייאלץ השני לבנות תחנת גולש אחרון ולגלוש נמוך מספיק, עד לנקודה ממנה יוכל לבצע את המטוטלת בבטחה!

מקובל כי טרוורסת מטוטלת היא שיטה הדורשת זמן רב יותר, מיומנות גבוהה וציוד נוסף. יש שיגידו שגם פוגעת בסגנון, כי זה לא טיפוס חפשי. שיטה זו אינה מועדפת, ותבוצע רק כשאין אפשרות מעשית לטרוורסה רגילה. במסלולי טיפוס מלאכותי מקובלת טרוורסת מטוטלת.

טרברסה טירולית (Tyrolean traverse)

שיטה למעבר ממצוק אחד למצוק שני או לחזור למצוק לאחר שטיפסנו עמוד נפרד למצוק העיקרי. גולשים ממצוק אחד, ומשאירים חבל אחד קשור לעגינה. מובילים את המצוק השני ומותחים את החבלים כשהם מחוברים כמו בגולש אחרון. עכשיו ניתן לעבור בחזרה כמו באומגה, ולמשוך את החבלים.

קריאה נוספת

טרוורסת מטוטלת על ה-El Capitan

תיאור מפורט של טרברסה טירולית


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...